• Sat. Jun 25th, 2022

Ingolštat: KUD “Merak”

Ingolštat: KUD “Merak” pokazao svu ljepotu kulture i tadicije BiH
U gradu “Audija” Ingolštatu održana je kulturno-zabavna manifestacija, koja je još jednom pokazala da su Bosanci i Hercegovci željni okupljanja, druženja, pjesme… Organizator Kulturno-umjetničko društvo “Merak” iz Ingolštata u svom premijernom domaćem nastupu izmamilo je aplauze prepune sale, pred kojom je ostalo skoro 200 onih koji nisu mogli ući zbog ograničenog kapaciteta.
Iako postoji tek nepunu godinu, “Merak”, na čelu sa Sabinom Džinić i koreografom Enesom Kamićem, uspio je napraviti nekoliko folklornih grupa različitih uzrasta, koji su prezentirali igre i nošnje iz svih dijelova Bosne i Hercegovine.
Pored KUD-a “Merak” kao domaćina, nastupili su i članovi KUD-a “Behar” iz Minhena, koji su, također, uveličali manifestaciju, pogotovo oni najmlađi, koji su horskim nastupom pjevali pjesme o Bosni i Hercegovini i izmamili veliki aplauz. U muzičkom dijelu nastupio je i Osman Hadžić, koji je svojim starim hitovima te najnovijim “Vjenčanica” dizao sve u sali na noge i vraćan je da pjeva puna tri sata. Pored njega, nekoliko pjesama otpjevala je i nadolazeća zvijezda Alija Kamić, koja je svojim jedinstvenim glasom pokazala veliki muzički talent. Šta reći nego prelijepo! Sama činjenica da je sala bila prepuna, da su ljudi došli iz stotinjak kilometara udaljenih gradova, govori da Bosanci i Hercegovci, Sandžaklije vole druženja, pjesmu, veselje – rekla nam je Sabina Džinić.

 

 

Izvor   

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Translate »